skip to Main Content

Els beneficis de REC Pilates

Els Beneficis De REC Pilates

La pràctica del pilates va néixer a principis del segle XX de la mà de Joseph Hubertus Pilates, el qual es va basar en altres disciplines com la gimnàstica artística o el ioga. La pràctica del pilates engloba un treball de força muscular coordinat amb la respiració, la relaxació corporal i la mental. És una disciplina que es basa en el desenvolupament de la musculatura interna a través d’un entrenament integral del sistema muscular, ajuda a mantenir l’equilibri corporal i enforteix la columna vertebral. 

En el seu 25è aniversari, l’escola, dins la seva voluntat de créixer i poder donar un ventall d’activitats més ampli a la seva comunitat, va incorporar el pilates com a activitat dins la seva graella. D’ençà llavors, i amb el Jordi com a protagonista, aquesta ha anat creixent fins a convertir-se, juntament amb la dansa, en un dels dos eixos de l’escola. Neixia el mètode REC Pilates. Amb la darrera ampliació de l’escola l’activitat de pilates guanyava en qualitat amb la incorporació del pilates amb màquines. 

La disciplina de pilates doncs aporta varietat de beneficis, els quals els resumirem en 6 principals:

Tonificació muscular:

el treball global es una de les seves bases, centrant-se en la tonificació de la musculatura, l’augment de la força i l’augment de la resistència, i tot això de manera equilibrada entre el tren superior i l’inferior. Alhora és un gran treball com a prevenció de lesions.

Millora de la postura corporal:

La tonificació de la zona abdominal i de la musculatura de l’esquena (lumbar i dorsal) és essencial per tenir una esquena recta, així com la tonificació del tren inferior per tal de poder suportar el tors. En la disciplina del pilates parlem d’un treball holístic, on es pretén que cap part del cos quedi descompensada.

Augment de la flexibilitat:

una sessió de pilates sempre inclourà estirament muscular i articular, tant al principi com al final de la mateixa així com integrats amb el treball de tonificació. Aquest tipus de treball és vital per treballar el múscul de manera complerta i que aquest no es limiti a un treball de contracció. Alhora aquest augment de la flexibilitat contribuirà a la prevenció de lesions i a una adaptació més ràpida en la pràctica de qualsevol activitat física.

Reducció de l’estrés:

a part del sistema locomotor, la pràctica del pilates també involucra el sistema nerviós, contribuint a la reducció de l’estrés, l’ansietat o la depressió. Durant la pràctica del pilates es requereix bona concentració y coordinació, obligant a l’alumne a aclarir la ment i deixar de banda les possibles preocupacions que pugui tenir a nivell emocional. Focalitzar la nostra atenció en el moviment corporal, la força muscular, l’equilibri de les articulacions o la nostra pròpia respiració esdevindrà essencial per a la seva pràctica.

Rehabilitació i prevenció de lesions:

segons diferents estudis, la disciplina de pilates és adequada per al procés de recuperació de diferents lesions, sobretot aquelles relacionades amb el sistema locomotor i nerviós. A través d’un procés iniciat en l’eliminació del dolor i tractant de donar-li més moviment a l’articulació fins a aconseguir un moviment més fluid i que tonifiqui la musculatura per tal que ens permeti realitzar de nou activitats i exercicis quotidians.

Millora l’autoestima i contribueix en el son:

deprés d’un temps de pràctica, començarem a veure el nostre cos més tonificat i lleuger, provocant que la nostra confiança es vegi enfortida i col·laborant a seguir un estil de vida més saludable. Alhora, a través del treball respiratori i de relaxació eliminarem toxines que permetran una major oxigenació de la pell, músculs i òrgans interns, que ens ajudaran a aconseguir un major estat de relaxació alhora de descansar i dormir.

Escola de Dansa a Granollers | Àgueda Murillo

Back To Top