skip to Main Content

Els inicis de l’escola. D’on venim?

Els Inicis De L’escola. D’on Venim?

Va ser al gener del 1986 quan l’Àgueda va començar l’apassionant camí  de la docència de la dansa i el moviment. Potser d’una manera ingènua i innocent, però no per això menys compromesa i significativa, sempre amb el propòsit d’involucrar als i les alumnes en el treball que els volia compartir. Des de aleshores la voluntat sempre s’ha centrat en aprendre per ensenyar i a ensenyar per aprendre.

Des dels inicis, el projecte d’escola entén l’estudi de la dansa com el pas imprescindible per l’academicisme de la dansa clàssica. Una eina que facilitadora per aconseguir una bona alineació corporal, per entendre com aplicar la tècnica d’aquesta disciplina als moviments, sabent situar el nostre cos en l’espai. També era important proporcionar a l’alumne  certs coneixements d’anatomia per ser conscients de les pròpies limitacions,  així com fer despertar certa sensibilitat pels petits detalls. 

En poc temps l’Àgueda va poder comprovar que el perfil d’alumne interessat en l’escola, era molt variat i diferent. Des de les diferències individuals es visionaven característiques físiques, edats i motivacions diferents per a cada persona.  Sense adonar-se’n va anant introduint, de mica en mica, una visió de la dansa més oberta i flexible en cada una de les classes i disciplines que impartia, on tenien cabuda totes les persones interessades per l’art del moviment. Sense  pretendre-ho, la dansa era una aliada que contribuïa en el desenvolupament de la persona. De seguida va comprendre que tant important era el què s’ensenyava com també el com s’ensenyava, però  sobretot amb qui s’aprenia. D’aquesta manera es va apropar a la dansa creativa donant-li altres opcions de moviment al cos.

Des de llavors, l’art de la dansa ha fet créixer l’escola de manera significativa, des de Canovelles en un petit local on ressonava el taconeig de les classes de flamenc fins, després d’un viatge per 3 espais més, a un actual centre amb 4 sales multidisciplinars, mantenint la il·lusió dels primer dia. Al llarg d’aquests 35 anys han passat multitud de professores i professors, personal d’administració i, sobretot, la incorporació del Jordi i recentment de l’Andrea, convertint l’Escola de Dansa Àgueda Murillo en un espai encara més familiar que pretén abraçar a un ventall més ampli de ballarines, ballarins i persones amb l’objectiu de cuidar la seva salut i activitat física.

Escola de Dansa a Granollers | Àgueda Murillo

Back To Top